Zielona panierka
Robiliście już zieloną panierkę do mięsa? Jeśli nie to polecam. Wystarczy natka pietruszki, bułka tarta lub len dal stosujących dietę szczególnie bezglutenową, trochę oliwy, przypraw i nasze mięso z nudnego staje się znowu atrakcyjne.
Panierkę podaje w dwóch wersjach, druga jest z dodatkiem sera, który się roztopi w trakcie pieczenia, co daje dodatkowy walor smakowy. Polecam.
Zielona panierka
- pęczek natki pietruszki
- len mielony odtłuszczony bezglutenowa (ok 2-3 łyżek) lub bułka tarta
- sól
- pieprz
- ząbek czosnku lub czosnek granulowany
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
Do blendera włożyć umytą i osuszoną natkę pietruszki, obrany ząbek czosnek (czonsek granulowany)i len. Całość zmiksować. Miksując stopniowo wlewać oliwę lub olej, aż powstanie jednolita masa, idealna do ułożenia na porcji mięsa.
Zielona panierka z serem kozim
- pęczek natki pietruszki
- len mielony odtłuszczony bezglutenowy (ok 2-3 łyżek) lub bułka tarta
- sól
- pieprz
- ząbek czosnku lub czosnek granulowany
- 2-3 plastry sera koziego lub parmezanu albo jakiegokolwiek krowiego np goudy
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
Do blendera włożyć umytą i osuszoną natkę pietruszki, obrany czosnek, ser i len. Całość zmiksować. Miksując stopniowo wlewać oliwę lub olej, aż powstanie jednolita masa, idealna do ułożenia na porcji mięsa.
Panierka wygląda mega ciekawie. Ten młynek jest też bardzo ciekawy. Pozdrówka.
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo. pozdrawiam.
UsuńZieleniny nigdy dosyć.
OdpowiedzUsuńdokładnie, zawsze i wszędzie.
Usuń