Bagietka czosnkowa
Po co kupować mrożone gotowce jak można zrobić własne.. i to o wiele lepsze...
Bagietka czosnkowa
Bagietka czosnkowa
- 1-2 bagietki (takie krótsze) lub bułki paryskie
- 8 łyżeczek masła
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka czosnku niedżwiedziego
- drobno starty ser
Masło utrzeć z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Dodac zioła np natkę. Ja dałam łyżeczkę czosnku niedzwiedziego. Bagietkę ponacinać w 7-8 miejscach ale uważać zeby nie przeciąć bułki do końca. W każde nacięcie nożem wsmarowac masło czosnkowe. Z wierzchu posypać drobno startym serem (ja uzyłam tartego typu parmezan i posypałam jeszcze czosnkiem niedzwiedzim). Zapiekać w 200st w piekarniku ok. 8-10 minut aż wierzch się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz