Spaghetti z zieloną nutą
Pomysł na ..spaghetti z zieloną wkładką, czyli świeżymi liśćmi szpinaku i kaparami. Kolejny szybki, smaczny obiad do którego nie trzeba ani specjalnych przygotowań, ani specjalnego wysiłku. Czyli szybko, smacznie i przyjemnie. Dodaje do akcji Makarony świata.
Spaghetti z zieloną nutą
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- cebula
- 3 ząbki czosnku posiekanego
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- papryczka ostra pepperoni
- puszka pomidorów
- 3 łyżki kaparów
- 50g liści szpinaku
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz, cukier do smaku
- łyżeczka oregano
- 450 g spaghetti makaronu
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy poszatkowaną cebule, pokrojoną drobno papryczkę, po chwili dodajemy mięso mielone i razem smażymy. Dorzucamy drobno pokrojony czosnek, następnie pomidory. Dosypujemy oregano, sól, pieprz, cukier do smaku. Gotujemy razem ok 10 minut. Na koniec dodajemy umyte liście szpinaku, kapary i smażymy chwilę aż się szpinak się lekko obkurczy. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Dodajemy do sosu makaron mieszamy, podgrzewamy razem chwilę, posypujemy posiekaną natką i świeżo zmielonym pieprzem.
Ale smacznie. Coś dla mnie.
OdpowiedzUsuńRewelacyjnie wygląda!
OdpowiedzUsuńTakie smaki lubie najbardziej! A kapary, choc tak niepozorne, dodaja kazdemu daniu charakteru :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wyglada:) uwielbiam makaron:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :D
OdpowiedzUsuńdziekuje:)
OdpowiedzUsuń