Konkurs z okazji 2 urodzin bloga


Kochani czytelnicy!

Dzisiaj mija 2 lata odkąd założyłam bloga. Jak ten czas szybko płynie :) W tym czasie pojawiło się 460 postów, 3788 komentarzy, 667 osób polubiło blog na FB. To wszystko dzięki Wam, za co bardzo dziękuję. Nie powiem, ze zakładając bloga już w tak napiętej kulinarnej blogosferze bałam się że zniknę gdzieś natłoku blogów, ale okazało się że zawsze jest ktoś kto tu zajrzy, poczyta, skomentuje, doradzi, co mnie niezmiernie cieszy, bo wiem że warto było to zrobić i jest nadal go prowadzić, a czas który tu poświęcam nie należy do zmarnowanych.



Dlatego postanowiłam z tej okazji zorganizować Wam mały konkurs - moim drogim czytelnikom, bez których ten blog przecież by nie istniał. Mam nadzieje ze temat nie okaże się zbyt trudny, ale z drugiej strony warto powalczyć, bo tym razem nagrody są wartościowe i chyba każdemu się przydadzą w kuchni. Nagrody ufundowałam sama i myślę ze tym bardziej zechcecie w nim wziąć udział.

Nagroda główna to:
- teflonowa patelnia włoskiej firmy Domośrednica 24 kolor szaro-różowa - to nowatorski i nowoczesny produkt o niebanalnych kolorach. Fantasy to kolekcja patelni w żywych kolorach i ciekawym wzornictwie. Wydruk zewnętrzny patelni został wykonany za pomocą innowacyjnego procesu glazin, który nadaje szklistego wyrazu tej linii. Wewnętrzna powłoka wykonana została z teflonu Classic, który zapewnia nieprzywierającą powierzchnię i całkowitą kontrolę nad każdą fazą przygotowywania posiłku.Może być myta w zmywarce.



Nagroda za II miejsce silikonowa forma na desery włoskiej marki Silikomart do wypieków wszelkiego rodzaju ciast, przepysznych deserów (budynie, galaretki). Może być stosowana w zamrażarce, piekarniku oraz kuchence mikrofalowej. Posiada obręcz Safe Ring co ułatwia korzystanie z niej. Odporna na temperaturę od -60 C do +230 st.
Nagroda za III miejsce to książka Gordona Ramseya "Szef kuchni na każdą porę roku", w której prezentuje on bogaty zestaw współczesnych przepisów na potrawy lekkie i zdrowe, wykorzystujące najświeższe składniki. Kolejne rozdziały książki zawierają przepisy, w których zastosowano składniki charakterystyczne dla danej pory roku. Dzięki temu smak potraw w najlepszy sposób oddaje specyfikę danego okresu. Mimo różnorodności, przepisy zawierają wspólny element: zaskakująco łatwo można przygotować według nich potrawy, a jednocześnie prezentują się one naprawdę wyszukanie. Doskonałe połączenie eksperckiej wiedzy kulinarnej i nowatorskich pomysłów!


Waszym zadaniem konkursowym:
- będzie wybranie spośród opublikowanych tutaj przepisów jednego, który Wam przypadł najbardziej do gustu, albo który już zrobiliście lub chcecie zrobić, następnie wykonać wybrane danie i zrobić mu zdjęcie, gdzie obok dania będzie karteczka "Moj kulinarny pamiętnik". Bez spełnienia tego warunku niestety będę zdjęcia odrzucać.
Jeśli zechcecie coś w daniu zmienić, jeśli was mój przepis zainspirował do swojej własnej wersji to tez jak najbardziej się tym podzielcie. A także waszymi uwagami co do dania, zmianami, o których chętnie przeczytam.

Zdjęcia z nazwa dania wysyłajcie na mail bernika@o2.pl albo umieszczajcie bezpośrednio na FB bloga. Z wszystkich przysłanych zgłoszeń utworze galerie na FB i wybiorę 3 osoby, do których trafia nagrody. Nie zapomnijcie podać do siebie kontaktu (maila lub nr telefonu, czy nr gg).
- i będzie mi miło jeśli przy okazji polubicie na Facebooku moją stronę, czyli Mój kulinarny pamiętnik, ale nie jest to warunek konieczny;

Konkurs trwa od 6 do 28 lutego.

Informacja o wynikach konkursu zostanie opublikowana na stronie bloga i FB w dniu 03.03.2013. Nagrody zostaną wysłane zaraz po akcji. Zapraszam bo warto.

34 komentarze:

  1. Wszystkiego najlepszego i kolejnych tak owocnych lat blogowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to szybko zleciało.Wszystkiego najlepszego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystkiego naj naj i kolejnych wspaniałych lat i inspiracji ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Radości, czerpanej z pisania bloga na kolejne lata. Konkurs, w sam raz na moje urodziny, może wezmę udział.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bernika, mnóstwa inspiracji, czerpania jak najwięcej radości i bycia z nami przez kolejne lata:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystkiego dobrego na przyszłość:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Berniko, kolejnych nie dwóch, a 100 lat cudownego blogowania i smakowitych wpisów :) Ja patelni i foremek mam pod dostatkiem, jestem też szczęśliwą posiadaczką książki Gordona, więc będę kibicować innym. Miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Berniko, wszystkiego dobrego i długich lat świetnego blogowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszystkiego najsmaczniejszego :)

    OdpowiedzUsuń
  10. sto lat ! najsmaczniejszego !

    OdpowiedzUsuń
  11. Gratuluję rocznicy i życzę kolejnych:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Gratuluje serdecznie i zyczę aby Twoja przygoda z blogowaniem nigdy sie nie skończyła:-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Gratulacje ;) Postaram się przyrządzić coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Sto lat:) Życzę wielu wielu wielu kolejnych rocznic.

    OdpowiedzUsuń
  15. Jestem "świeżą blogowiczką,ale od 3 miesięcy bywam na Twoim blogu.Robiłam już śledzie po kaszubsku ,a przepis z "pałek po cygańsku" umieściłam na swoim blogu w styczniu,tylko zamiast pałek użyłam udek i trochę go zmieniłam.Serdecznie życzę radości z dalszego blogowania i trochę zazdroszczę,ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Mam nadzieję,że mogę wziąć udział w Twoim konkursie.Pozdrawiam Jubilatkę..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście, czekam na zgłoszenie do konkursu. pozdrawiam.

      Usuń
  16. Gratuluję i życzę dalszych przyjemności z blogowania :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Berniko,100 lat i dalszych inspiracji kulinarnych.eli_555

    OdpowiedzUsuń
  18. 1000 lat! piękna to rocznica i cudne przepisy zamieszczasz :)
    zdjęcia przesłałam na Twego maila :) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Kochana ja zaglądam do Ciebie! w jakim Ty natłoku chciałaś zaginąć? życzę sukcesów, wyzwań i znów sukcesów i żebyś nie próbowała ginąć bo i tak Cię ścigniemy listem gończym! Całuję i Gratulacje!

    OdpowiedzUsuń
  20. życzę dalszych tak udanych pomysłów na posty:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger