Roladki z szynki z jajeczno-czosnkową pastą
Propozycja na wielkanocne śniadanie. Prosta, szybka i pyszna pasta jajeczna zawinięta w szynkę może być mila odmiana dla faszerowanych jajek. Takie roladki wyglądają bardzo apetycznie i tak tez smakują. Tylko niestety zionie się po nich czosnkowym ogniem, ale to tylko lekki skutek uboczny, mimo to polecam.
Roladki z szynki z jajeczno-czosnkową pastą
- szynka np konserwowa albo sopocka ok 12 plasterków
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki majonezu
- natka pietruszki posiekana
- sol i pieprz do smaku
Jajka posiekać na drobną kosteczkę, lekko rozgnieść. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, sol i czosnek do smaku. Szynkę rozwinąć, na każdy plaster ułożyć po porcji jajecznej masy, zawinąć w rulon. Tak przygotowane roladki podać na świąteczny stół.
szybka i pyszna przystaweczka!
OdpowiedzUsuńnawet na Wielkanoc.
dokladnie takie roladki szczegolnie na Wielkanoc
Usuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńdziękuję.
Usuńpyszne połączenie! ;)
OdpowiedzUsuńtak pyszne i na każdą okazje.
UsuńRewelacyjny pomysł, świetny na przyjęcia :)
OdpowiedzUsuńdziękuję. pozdrawiam.
Usuńbardzo elegancko wyglądają
OdpowiedzUsuńŚwietne, moja mama takie robi i jeszcze zalewą galaretką.
OdpowiedzUsuńTwoje świetnie wyglądają aż głodna się zrobiłam ..
tak galaretka to jest alternatywa ale na śniadanie może być taka wersja.
Usuń