Czas na rybke - rekina
Czas na rybkę i to nie byle jaka bo rekina:) tak dokładnie nie przesłyszeliście
się. Jakiś czas temu można było
kupić w pewnej sieci sklepów takie steki, a ze ja lubię nowe smaki i
eksperymenty to steki zagościły w naszej lodowce, a potem na patelni. Bardzo
łatwo się je przyrządza, a smak jest inny od wszelkich ryb. Coś pomiędzy
kurczakiem a ryba, mięso lekko słodkie, przyjemne w smaku. Mi smakowało. A wy
skusilibyście się?
Steki z rekina
- 4 steki z rekina
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- świeży tymianek, posiekany
- 2 ząbki czosnku przeciśniętego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- sok z cytryny
Wymieszać składniki marynaty z wyjątkiem steków.
Do marynaty włożyć steki i odstawić na 1/2 h. Rozgrzać patelnię grillową,
posmarować ją oliwą. Umieścić steki rekina na patelni i zmniejszyć temperaturę
do średniej. Piec przez 4-6 minut z każdej strony. Podałam z frytkami, sałatą ze
szpinaku, papryki i kiełków rzodkiewki.
stek z rekina smakuje wyśmienicie:) mam takie same odczucia smakowe jak ty:)
OdpowiedzUsuńciesze się. pozdrawiam
Usuńu mnie leży czeka :) na wenę
OdpowiedzUsuńu mnie się w końcu doczekał.
Usuńwow! ciekawa jestem tego smaku :)
OdpowiedzUsuńczasami warto zaeksperymetowac.
Usuń