Moje lodowe partfait
Parfait to mrożony deser składający się z kremu, owoców. Ja postanowiłam zrobić swoją szybką wersje używając go co miałam akurat w domu. Proporcje i to co dajemy do środka każdy niech da wg siebie. Ograniczyć może was tylko fantazja. Takie słoiczki są świetne na piknik pod warunkiem ze nie ma w nich lodów. Wtedy warto dać dużo owoców, budyniu, kremu, śmietany, bakalii. Polecam.
- lody
- połamane ciasteczka amaretti
- płatki kukurydziane
- truskawki
- płatki migdałowe
- twarożek naturalny kremowy ze starta skórką cytrynową i cukrem waniliowym
- budyń czekoladowy
Przepis na ten deser jest prosty jak budowa cepa:) Mianowicie do czystych suchych słoiczków lub wysokich pucharków lub szklanek wkładamy na przemian nasze składniki wg własnego pomysłu, aż zapełnimy je w całości. Jeśli dajemy lody to przed podaniem można ten deser jeszcze włożyć na 2-3 minuty do zamrażalnika, aby się nie rozpuściły za szybko. Gotowe.
fajny deserek i jak ładnie wygląda ;0
OdpowiedzUsuńdziekuje. podrawiam.
UsuńPysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńdziekuje bardzo.
Usuńpychota:)
OdpowiedzUsuń:) pozdrawiam.
UsuńWspaniale wygląda! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmilo mi , pozdrawiam.
Usuńidealne porcje na deser pod chmurką, wyglądają smakowicie
OdpowiedzUsuńbardzo mi milo , dziękuje za komplement.
UsuńNo i znowu to zrobiłaś:) Namówiłaś i przekonałaś :) Au naturel, jutro u mnie w kuchni po pensji bierzemy się do dzieła ;) dziękować
OdpowiedzUsuńxoxo
http://livingwithpepe.blogspot.com/
ciesze się. pozdrawiam.
Usuńa jak pięknie podane :]
OdpowiedzUsuńdzięki. milo mi.
Usuńcudowny pomysł, pięknie podany !
OdpowiedzUsuńdziekuje bardzo.
Usuńpiękne :-) muszę zrobić
OdpowiedzUsuńto czekam na relacje.
Usuń