Jabłka w kajmaku

Dzisiaj powinien sie był pojawić post na temat wczorajszego Festiwalu Kulinarnego w Katowicach, ale ze relacja wymaga dużo czasu, postanowiłam że podzielę się najpierw z wami prostym, mega pysznym i niestety niedietetycznym deserem w iście karnawałowym stylu. Zapraszam. 


Jabłka w kajmaku
  • jabłka (nie za duże)
  • puszka kajmaku
  • kolorowe posypki
  • kolorowy kokos
  • migdały mielone
  • czekolada gorzka w płatkach

Do osobnych miseczek nasypać to w czym jabłka będziemy chcieli obtaczać. Kajmak przełożyć do garnka i podgrzać tak by nabrał płynnej konsystencji. Następnie trzymając jabłko za ogonek włożyć go do kajmaku dokładnie okręcić tak by masa przykryła 3/4 powierzchni jabłka. 




5 komentarzy:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger