Jabłka w kajmaku
Dzisiaj powinien sie był pojawić post na temat wczorajszego Festiwalu Kulinarnego w Katowicach, ale ze relacja wymaga dużo czasu, postanowiłam że podzielę się najpierw z wami prostym, mega pysznym i niestety niedietetycznym deserem w iście karnawałowym stylu. Zapraszam.
Jabłka w kajmaku
- jabłka (nie za duże)
- puszka kajmaku
- kolorowe posypki
- kolorowy kokos
- migdały mielone
- czekolada gorzka w płatkach
Do osobnych miseczek nasypać to w czym jabłka będziemy chcieli obtaczać. Kajmak przełożyć do garnka i podgrzać tak by nabrał płynnej konsystencji. Następnie trzymając jabłko za ogonek włożyć go do kajmaku dokładnie okręcić tak by masa przykryła 3/4 powierzchni jabłka.
Raz można zaszaleć ! Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńwoowww ale fajna, słodka przekąska!:D
OdpowiedzUsuńSkajarzyło mi się z jabłkiem dla Śnieżki;-))
OdpowiedzUsuńWow, jakie cuda! :)
OdpowiedzUsuńSą oszałamiające, zdecydowanie warto zgrzeszyć! ;)
OdpowiedzUsuń