Jabłka pod ciastem naleśnikowym - montignac

Na diecie tęskni się za czymś słodkim ale zdrowym. W takich sytuacjach trzeba robić rzeczy proste i szybkie. Takie właśnie są te jabłka, posiłek węglowodanowy, idealnie słodki, owocowy deser. Przepis z forum mm



Jabłka pod ciastem naleśnikowym
  • 4-5 jabłek
  • fruktoza
ciasto
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1 łyżka fruktozy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 białka ubite na piane


Jabłka pokroić w grube plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, jeżeli jabłka są bardzo kwaśne posypać odrobiną fruktozy. 
Składniki na ciasto zmiksować, potem dodać ubite białko i wymieszać. Zalać jabłka ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec około 10 minut, aż się zarumieni.


2 komentarze:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger