Jabłka pod ciastem naleśnikowym - montignac
Na diecie tęskni się za czymś słodkim ale zdrowym. W takich sytuacjach trzeba robić rzeczy proste i szybkie. Takie właśnie są te jabłka, posiłek węglowodanowy, idealnie słodki, owocowy deser. Przepis z forum mm.
Jabłka pod ciastem naleśnikowym
- 4-5 jabłek
- fruktoza
- 3/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki pszennej razowej
- 1 łyżka fruktozy
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 białka ubite na piane
Jabłka pokroić w grube plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, jeżeli jabłka są bardzo kwaśne posypać odrobiną fruktozy.
Składniki na ciasto zmiksować, potem dodać ubite białko i wymieszać. Zalać jabłka ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec około 10 minut, aż się zarumieni.
świetny pomysł, też sobie takie zrobię:D
OdpowiedzUsuńwarto. pozdrawiam.
Usuń