Jajka faszerowane pasta z makreli
Każdy pewnie z was ma swój ulubiony sposób na faszerowane świąteczne jajka. Ja co roku staram się robić je inaczej, a że razem z mężem bardzo lubimy pastę z makreli postanowiłam nią wypełnić jajka. Prosta, szybka i pyszna przekąska gotowa zaledwie w kilka minut będzie gościć na naszym świątecznym stole. A u was jakie jajeczka goszczą?
Jajka faszerowane pastą z makreli
- 6 jajek
- 1 makrela wędzona
- 2 ogórki konserwowe albo curry
- 1-1,5 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy francuskiej
- natka pietruszki
- pieprz młotkowany z kolendrą
- sól
Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody. Każde jajko obrać i pokroić na pół. Wydrążyć żółtka. Makrele obrać ze skóry, wyjąc szkielet, wszystkie ości, do miseczki przełożyć samo mięso. Ogórki i natkę drobno pokroić. Dodać do makreli razem z żółtkami jajek. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem, przyprawić solą, pieprzem, dodać majonez i musztardę. Masę włożyć do dołeczków po żółtkach. Posypać natką.
mmmm ale pyszne!
OdpowiedzUsuńdokładnie.
UsuńTakie uwielbiam,mniam :) a talerz boooski :-)
OdpowiedzUsuńdziękuje.
UsuńCudne!:-)
OdpowiedzUsuńcieszę się.
Usuń