Konkurs z Magazynem E'stilo

Moi drodzy, dziś mam dla Was małą niespodziankę, wraz z Magazynem E!stilo zapraszam Was na wakacyjny konkurs.

E!stilo magazine jest czasopismem promującym najnowsze ekotrendy w świecie mody, urody, designu, kuchni i kultury. Moda na eko i wellness staje się powszechnym zjawiskiem. 
E!stilo magazine wychodzi jej naprzeciw, tworząc pismo będące doskonałą lekturą dla wszystkich, także tych, którzy dopiero pragną wkroczyć w świat zielonego stylu życia.
Magazyn jest dostępny w empikach, wybranych salonikach prasowych oraz w prenumeracie. 




Waszym zadaniem konkursowym:


-będzie napisanie jaki lekki, zdrowy koktajl będzie pasował idealnie do zdrowego, ekotrybu życia promowanego przez Magazyn E'stilo?
Odpowiedzi zostawiajcie pod wpisem w komentarzach.

Z wszystkich zgłoszeń wybiorę najciekawsza propozycje i do autora/ki trafi nagroda. Nie zapomnijcie podać do siebie kontaktu (maila lub nr telefonu, czy nr gg).
- i będzie mi miło, jeśli przy okazji polubicie na Facebooku moją stronę, czyli Mój kulinarny pamiętnik oraz stronę Magazynu E'stilo;

Konkurs trwa od 16.07 do 29.07.2014.

Informacja o wynikach konkursu zostanie opublikowana na stronie bloga i FB w dniu 30.07.2014. Zapraszam bo warto.

12 komentarzy:

  1. Lekki koktajl dla EKO dziewczyn? ;) Nic trudnego, gdy posiadamy wielką wyobraźnię! Mamy teraz lato - lipiec i sierpień, miesiące eksplodujące owocami i warzywami...trzeba to wykorzystać. A jak? Proponuję koktajl śniadaniowy czekomix, który skrada podniebienia każdemu kto go spróbuje. Jest bardzo gęsty i odżywczy idealny na upały ;)
    Składniki /1 ogromna porcja/:
    •1 garść mrożonych malin
    •1 garść mrożonych truskawek
    •1 garść mrożonych jagód/borówek
    •2 garście szpinaku
    •10 sztuk czereśni
    •1 kubeczek gęstego jogurtu naturalnego
    •0,5 szklanki mleka orzechowego (polecam migdałowe!)
    •2 kostki gorzkiej czekolady
    •2 listki mięty
    •1 garsteczka płatków migdałowych
    •1 łyżka jagód goji
    Czereśnie drylujemy i myjemy, szpinak tak samo. Do blendera wrzucamy umyte owoce oraz te mrożone i zalewamy je mlekiem - miksujemy. Gdy powstaną nam takie ''lody'' dodajemy kubek jogurtu naturalnego, posiekaną czekoladę, listki mięty i znowu dokładnie miksujemy. Gdy smoothie będzie gotowe przelewamy je do wysokiej szklanki, posypujemy jagodami goji i płatkami migdałów.
    Smacznego!

    nataliekudli@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Z gorzkiej czekolady, wiśni i miodu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zielono - brzoskwiniowy koktajl

    5 brzoskwiń

    pół pęczka natki pietruszki

    2 łodygi selera naciowego

    1 łyżeczka pestek dyni

    200ml wody mineralnej

    1 łyżka miodu

    1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny





    Umyte i pozbawinione pestek brzoskwinie poprzekrajaj na kilka części

    i wrzuć do blendera.

    Umytą natkę i seler dołóż do brzoskwiń.

    Dodaj pestki dyni, miód, sok z cytryny i wodę.

    Blenduj do momentu uzyskania jednolitej masy.

    Podawaj od razu!



    Smacznego!

    Zdrowe i pyszne!

    Pozdrawiam ciepło

    Kobiecemysli.pl

    moje@kobiecemysli.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Niezawodny koktajl na drugie śniadanie, pełnia zdrowia i smaku :)
    1 niepełna szklanka kefiru
    1 pęczek natki pietruszki
    1 banan
    + 2 łyżki amarantusa/otrębów pszennych/owsianych (w zależności od zasobności szafek kuchennych)

    Wszystkie składniki dokładnie zblendować i gotowe! :)

    mail: astovera@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeśli lato to coś orzeźwiającego i chłodzącego. Proponuję więc:
    0,5l zielonej nie mocnej herbaty
    kilka kostek lodu
    kilka listków mięty
    sok wyciśnięty z 2 brzoskwiń
    sok wyciśnięty z 2 morel
    tryskawki do dekoracji.
    Mieszamy podane składniki, wlewając do schłodzonych szklanek i dekorujemy gałązką mięty oraz plasterkiem bądź połówką truskawki. Koktajl jest lekki, świetnie smakuje, gasi pragnienie i wychładza za sprawą zielonej herbaty.
    anya_86@wp.pl
    Ania K-G

    OdpowiedzUsuń
  6. Hej.
    moj przepis na EKO-KOKTAJL to taki chlodniczek w szklance... a w nim wit C, wapn oraz zywe kultury bakterii.
    Przygotowanie:
    1 spory ogórek umyj, obierz, pokroj
    2 lyżki posiekanej natki pietruszki i/lub koperku,
    1 zabek czosnku (jesli lubicie)
    2/3 szkl. maslanki lub kefiru
    Wszystkie skladniki dokladnie zmiksuj w blenderze. pysznie i zdrowo!
    PS. Oczywiscie najlepiej jesli wszystkie produkty sa wiadomego pochodzenia lub warzywa z wlasnej dzialki :)
    gosiakuriatto@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  7. To i ja się zgłoszę.

    Koktajl truskawkowo- jęczmienny

    Skkadniki
    1 kg truskawek
    1 l mleka
    cukier brązowy do smaku
    0,5 szklanki płatków jęczmienia
    kilka listków świeżej mięty 

    Truskawki dokładnie umyć. Wszystkie składniki zmiksować ze sobą.
    Podawać mocno schłodzony.

    Banalnie prosty, mega syty i bardzo smaczny.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Proponuję pyszny kokosowy koktajl:
    4 łyżki wiórków kokosowych
    - 200 ml zimnego mleka
    - 150 ml domowego kefiru (można go pominąć zwiększając ilość mleka)
    - 3 kostki brązowego cukru
    - 4 kostki lodu
    - blender do koktajli
    Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, najpierw miksujemy pulsacyjnie, potem włączamy miksowanie ciągłe. Przygotowanie tego pysznego napoju kokosowego zajęło dosłownie chwilę.

    OdpowiedzUsuń
  9. Proponuję zdrowy, zielony koktajl z warzyw i owoców z mojego ogrodu!:)

    wersja1:
    kilka liści jarmużu,
    dwa jabłka
    sok z połówki cytryny
    łyżeczka miodu do smaku
    woda do uzupełnienia

    wszystko miksujemy i pijemy!

    wersja 2 - moja ulubiona, piję teraz, kiedy mam świeży młody jarmuż na śniadanie!

    kilka liści jarmużu
    średni ogórek
    pół pęczka natki pietruszki
    cytryna
    ok 3 cm kawałek imbiru
    miód do smaku

    Imbir ścieram na tarce, cytrynę "filetuję". Wszystko wrzucam do miksera. Uzupełniam do odpowiedniej konsystencji wodą i piję :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Koktajl, który często robię (w części z eko-owoców od moich rodziców) ;)
    1/2 szklanki borówek
    1/2 szklanki malin
    garść zielonego szpinaku
    1 łyżeczka młodego jęczmienia
    2 łyżki mielonego siemienia lnianego
    3 daktyle lub 1/2 banana do posłodzenia
    2 plastry obranej cytryny
    woda według uznania

    Wszystko zmiksować. Najlepiej podawać schłodzony- przyjemnie orzeźwia w leni dzień.

    Agnieszka
    a.11@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. Proponuję zdrowy koktajl z dodatkiem selera naciowego, za sprawą którego pobudzimy trawienie i uzyskamy sporą dawkę urody (dzięki zawartości kwasu foliowego), nie mówiąc o zwiększonej odporności, oczyszczeniu z toksyn i innych cudownych właściwościach:

    Składniki:
    - 2 duże łodygi selera naciowego,
    - 4 marchewki,
    - 1 grejpfrut,
    - 2-3 jabłka.

    Wszystkie składniki myjemy, marchew obieramy, jabłka obieramy i wydrążamy gniazda. Wyciskamy sok z grejpfruta (najlepiej z pomocą wyciskarki do soków). Pozostałe składniki umieszczamy
    w sokowirówce i przyrządzamy sok. Łączymy z sokiem z grejpfruta, mieszamy. Podajemy. Smacznego!

    marikac1@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. A ja polecam lekki, bardzo zdrowy koktajl lniany z morelami, pietruszką i jagodami goji:
    Potrzebujemy:
    - 5 dojrzałych, soczystych moreli
    - 6 łyżek siemienia lnianego
    - 2 szklanki wody
    - 3 łyżki jagód goi
    - 2 łyżki syropu z agawy
    - 1/2 szklanki zielonej natki pietruszki

    Do gotującej wody wsypać siemię lniane i gotować około 5 minut. Powstały kisiel odcedzić na durszlaku, aby pozostały na nim ziarenka. Lniany kisiel (bez ziarenek) zmiksować z pozbawionymi pestek morelami, namoczonymi w ciepłej wodzie jagodami goji, natką pietruszki i ewentualnie dosłodzić syropem z agawy.
    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania:)
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger