Gulasz z piersi, kremowego serka z puree fasolowym
Kolejny pomysł na szybki obiad, którego urozmaiceniem jest dodanie nowego produktu jaki pojawił się na rynku, czyli białka z jajek kurzych firmy Newella. Obiad to połączenie piersi, suszonych pomidorów, fasoli, białka i serka kremowego. Całość mega apetyczna wyszła. Zapraszam.
Gulasz z piersi, kremowego serka z puree fasolowo-serowym
mięso:
- 2 piersi z kurczaka
- 50 g białka z jajek kurzych Newella klasyczna
- 4 płaty suszonych pomidorów w oliwie
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- 3 łyżki serka kremowego tapas
- ząbek czosnku
- szczypta tymianku
- sól
- pieprz świeżo mielony
- puszka białej fasoli
- 75 g serka kremowego tapas
- 2 łyżki mleka
- szczypta mielonego chili
- 50 g białka z jajek kurzych Newella klasyczna
- oliwa z oliwek albo dobrej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia
- grzanka
Piersi umyć, pokroić kostkę, posypać solą i pieprzem. Białko z jaj kurzych pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. pomidory pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy ze słoiczka z suszonych pomidorów. Dodać piersi i czosnek, wszystko podsmażyć. Podlać bulionem, dodać suszone pomidory, tymianek, dusić 5 minut. Następnie do sosu włożyć serek, dokładnie rozprowadzić go w sosie. Na koniec dodać kawałki białek. Delikatnie wymieszać.
Do malaksera dodać fasole i mleko, zmiksować, dodać serek, pieprz ponownie zmiksować. Doprawić do smaku chili.
Osobno w tosterze albo na patelni podgrzać kromkę bagietki na grzankę.
Na talerzu ułożyć porcje puree, polać gulaszem, z boku ułożyć grzankę, wszystko skropić oliwą lub olejem.
wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo jest mój smak, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń