Napój spalający tłuszcz

Słyszeliście o cudownym napoju spalającym tłuszcz? Jeśli nie to najwyższy pora. Ja właśnie go testuje, nie powiem do przyjemnych on nie należy no chyba że ktoś lubi chodzić ciągle ze skwaszoną miną. Kto go wymyślił nie wiem, fakt że przepis krąży po necie, na forach odchudzających i ma tysiące fanów. Skoro oni mogą to czemu ja nie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Przepis zobaczyłam u Gatity.
Więc jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, ale do tej pory nic nie skutkuje? Być może nie polubisz smaku tego cudownego napoju, ale wielu ludzi potwierdza, że im pomógł. 



Napój spalający tłuszcz
  • 240 ml gorącej wody
  • cytryna (skórka i sok)
  • 1 łyżka soku jabłkowego (najlepiej świeży z jabłka)
  • 1 łyżka mielonej papryki chili



Cytrynę umyć, sparzyć wrzątkiem. Obrać z niej skórkę i zalać 240 ml gorącej wody. Po 10 minutach, do skórki dodać soku z cytryny, sok jabłkowy oraz chili. Dobrze wymieszać przed każdym łykiem. Należy spożywać ten napój po każdym posiłku. 
Chili należy sobie dawkować w napoju stopniowo, zacząć od 1/4 łyżki, stopniowo zwiększać ilość. 
Sok z jabłka uzyskałam poprzez starcie jabłka na tarce o najmniejszych oczkach na papkę jak dla niemowlaka, a następnie przecisnęłam przez drobne sitko. 
Myślę że można jeszcze się dobić i dodać kawałek startego imbiru, bo imbir pobudza krążenie, poprawia metabolizm i przyspiesza spalanie tłuszczu. 

Dlaczego takie składniki?

Mielone chili - zwiększa trawienie i przemianę materii oraz stymuluje proces spalania tłuszczu. Kapsaicyna, składnik jaki można w niej znaleźć, pobudza układ nerwowy do wytwarzania ciepła w organizmie, który stymuluje proces spalania kalorii.
Cytryna - zawiera składnik, który spowalnia odkładanie się tkanki tłuszczowej, a skórka cytrynowa zawiera polikosanol, korzystny w procesie spalania tłuszczu.
Sok jabłkowy - regularne spożywanie soku jabłkowego w umiarkowanych ilościach, 
pomaga w rozcieńczeniu tłuszczu.

20 komentarzy:

  1. Wyprobuje:-)
    Oliwek

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny! I akurat z takimi składnikami musi smakować pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dużo zdrowiej jest dodac pieprz cayenne, leczy żołądek i wysusza wrzody.
    Napój działa tylko wtedy kiedy robimy minimum trzydniówki nie jedząc nic więcej.
    ja go uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wodę z cytryna piję codziennie.

      Usuń
    2. pieprz cayenne to chilli :D

      Usuń
    3. Pieprz cayenne i chilli kupujemy oddzielnie, też myślałam że to jest to samo ale nie jest

      Usuń
  4. Kolor tego napoju nie wskazuje na zawartosc chili

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bo ja dodałam płatki chili peperoncino które miele w młynku, jest to bardzo ostre dlatego daję niewiele.

      Usuń
  5. Przetestowałam pare miesięcy temu i polecam....

    OdpowiedzUsuń
  6. a co ze skórką z cytryny, pisze tylko, żeby ją zalać, a co później zetrzeć, zmiksować czy co

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest tam dokładnie napisane, że skórkę obraną należy zalać wodą, a potem dodać do niej (w tej wodzie) sok z cytryny i pozostałe składniki. napój wypić, oczywiście skórki nie zjadamy tylko zostawiamy na dnie szklanki. pozdrawiam

      Usuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  8. Czy cały napój wypijamy na raz? Czy dzielimy na porcje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taka szklaneczka jeśli damy rady powinna być wypita po każdym jedzeniu. Jeśli nie damy rady to pijmy tyle ile sie da.

      Usuń
  9. i jeszcze jedno pytanie: czy można go sobie przygotować na noc? albo rano dosypać chilli

    OdpowiedzUsuń
  10. Zrobilan i sa efekty. To znaczy poprawila mi sie perystaltyka juz po 1 szklance.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger