Napój spalający tłuszcz
Słyszeliście o cudownym napoju spalającym tłuszcz? Jeśli nie to najwyższy pora. Ja właśnie go testuje, nie powiem do przyjemnych on nie należy no chyba że ktoś lubi chodzić ciągle ze skwaszoną miną. Kto go wymyślił nie wiem, fakt że przepis krąży po necie, na forach odchudzających i ma tysiące fanów. Skoro oni mogą to czemu ja nie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Przepis zobaczyłam u Gatity.
Więc jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, ale do tej pory nic nie skutkuje? Być może nie polubisz smaku tego cudownego napoju, ale wielu ludzi potwierdza, że im pomógł.
Napój spalający tłuszcz
- 240 ml gorącej wody
- cytryna (skórka i sok)
- 1 łyżka soku jabłkowego (najlepiej świeży z jabłka)
- 1 łyżka mielonej papryki chili
Cytrynę umyć, sparzyć wrzątkiem. Obrać z niej skórkę i zalać 240 ml gorącej wody. Po 10 minutach, do skórki dodać soku z cytryny, sok jabłkowy oraz chili. Dobrze wymieszać przed każdym łykiem. Należy spożywać ten napój po każdym posiłku.
Chili należy sobie dawkować w napoju stopniowo, zacząć od 1/4 łyżki, stopniowo zwiększać ilość.
Sok z jabłka uzyskałam poprzez starcie jabłka na tarce o najmniejszych oczkach na papkę jak dla niemowlaka, a następnie przecisnęłam przez drobne sitko.
Myślę że można jeszcze się dobić i dodać kawałek startego imbiru, bo imbir pobudza krążenie, poprawia metabolizm i przyspiesza spalanie tłuszczu.
Myślę że można jeszcze się dobić i dodać kawałek startego imbiru, bo imbir pobudza krążenie, poprawia metabolizm i przyspiesza spalanie tłuszczu.
Dlaczego takie składniki?
Mielone chili - zwiększa trawienie i przemianę materii oraz stymuluje proces spalania tłuszczu. Kapsaicyna, składnik jaki można w niej znaleźć, pobudza układ nerwowy do wytwarzania ciepła w organizmie, który stymuluje proces spalania kalorii.
Cytryna - zawiera składnik, który spowalnia odkładanie się tkanki tłuszczowej, a skórka cytrynowa zawiera polikosanol, korzystny w procesie spalania tłuszczu.
Sok jabłkowy - regularne spożywanie soku jabłkowego w umiarkowanych ilościach,
pomaga w rozcieńczeniu tłuszczu.
Wyprobuje:-)
OdpowiedzUsuńOliwek
czekam na relacje.
Usuńświetny! I akurat z takimi składnikami musi smakować pysznie!:)
OdpowiedzUsuńno własnie nie smakuje tak wybornie.
UsuńDużo zdrowiej jest dodac pieprz cayenne, leczy żołądek i wysusza wrzody.
OdpowiedzUsuńNapój działa tylko wtedy kiedy robimy minimum trzydniówki nie jedząc nic więcej.
ja go uwielbiam.
wodę z cytryna piję codziennie.
Usuńpieprz cayenne to chilli :D
UsuńPieprz cayenne i chilli kupujemy oddzielnie, też myślałam że to jest to samo ale nie jest
UsuńKolor tego napoju nie wskazuje na zawartosc chili
OdpowiedzUsuńbo ja dodałam płatki chili peperoncino które miele w młynku, jest to bardzo ostre dlatego daję niewiele.
UsuńPrzetestowałam pare miesięcy temu i polecam....
OdpowiedzUsuńa co ze skórką z cytryny, pisze tylko, żeby ją zalać, a co później zetrzeć, zmiksować czy co
OdpowiedzUsuńjest tam dokładnie napisane, że skórkę obraną należy zalać wodą, a potem dodać do niej (w tej wodzie) sok z cytryny i pozostałe składniki. napój wypić, oczywiście skórki nie zjadamy tylko zostawiamy na dnie szklanki. pozdrawiam
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńCzy cały napój wypijamy na raz? Czy dzielimy na porcje?
OdpowiedzUsuńTaka szklaneczka jeśli damy rady powinna być wypita po każdym jedzeniu. Jeśli nie damy rady to pijmy tyle ile sie da.
Usuńi jeszcze jedno pytanie: czy można go sobie przygotować na noc? albo rano dosypać chilli
OdpowiedzUsuńMyślę ze tak.
UsuńZrobilan i sa efekty. To znaczy poprawila mi sie perystaltyka juz po 1 szklance.
OdpowiedzUsuńto się ciesze. pozdrawiam.
Usuń