Makaron sojowy z tuńczykiem
To najszybszy obiad jaki robię, bo w domu zawsze mam paczkę makaronu sojowego i puszkę tuńczyka i na takie dni jak ten, czyli gdy wiatr hula po lodówce albo brak czasu na coś bardziej wyrafinowanego jest idealny. I przy okazji wychodzi bardzo dobry obiad, a dodatkowo dietetyczny, bo makaron sojowy z tuńczykiem w oleju to połączenie nieskutkujące łączeniem węglowodanów i tłuszczy. Polecam.
Makaron sojowy z tuńczykiem
- 100 g makaronu chińskiego sojowego
- puszka tuńczyka w oleju
- 2 ząbki czosnku
- cebula duża
- sól
- pieprz
- łyżka oleju rzepakowego
Makaron zalać wrzątkiem bez rozcinania. Przykryć, odstawić na 5 minut. Makaron odcedzić, i odstawić na czas robienia sosu.
Cebulę i czosnek drobno posiekać Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić, dodać czosnek i wszystko chwilę smażyć. Następnie dorzucić tuńczyka razem z oliwą, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podgrzać. Na koniec dołożyć makaron i wszystko wymieszać. Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz