Omlet z tuńczykiem
Odchudzanie się to niegłodzenie. To przemyślane posiłki, to urozmaicenie, kolor i smak, niekoniecznie posiłek z chlebem. Dlatego proponuje szybki omlet na śniadanie z pomidorami i tuńczykiem. To posiłek tłuszczowy w diecie montignac.
Omlet z tuńczykiem
- puszka tuńczyka w oleju
- 2 jajka
- pomidory
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- olej
Jajka rozbełtać łyżką, dodać sol i pierz. pomidory pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Patelnie posmarować odrobiną oleju, wylać na nią jajka, na wierzch ułożyć kawałki pomidorów i tuńczyka. Podgrzewać na średnim ogniu, aż się jajka ładnie zetną z obu stron. Na koniec przykryć i zmniejszyć ogień do minimum i chwile smażyć. Przełożyć na talerz, posypać posiekaną natką. Podawać gorący.
odkąd nauczyłam się robić omlety, mogę jeść je na okrągło!
OdpowiedzUsuńto tak jak ja.
UsuńCudowne połączenie! Uwielbiam! ♥♥♥
OdpowiedzUsuń