Pomidory faszerowane letnią awanturką
Lato w pełni chociaż za oknem tego nie widać. Większość z nas chce dobrze wyglądać latem, wiec dba o dietę. Dlatego proponuje wam zdrowe, ekspresowe śniadanie, które można wykonać znowu w 300 sekund, czyli 5 minut. Czy to nie powód żeby nie wychodzić z domu tylko o kawie? Zapraszam na polską, wiosenną awanturkę w pomidorach, oczywiście ze szklanką soku.
Pomidory faszerowane letnią awanturką
- 6 średnich pomidorów
- puszka sardynek w oliwie
- 250 g serka twarogu chudego
- 2 łyżki nasion słonecznika
- łyżka pestek dyni
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu świeżo mielonego do smaku
- szczypiorek
- kiełki rzodkiewki
Sardynki dokładnie rozgnieść, wymieszać razem z twarogiem na jednolitą masę. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Szczypiorek posiekać, dodać do masy serowo-rybnej razem ze słonecznikiem, pestkami dyni i kiełkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z pomidorów odciąć wierzch, wydrążyć środek, do środka nałożyć porcje naszej pasty. Udekorować zieleniną. Podać na śniadanie ze szklanką ulubionego soku. U mnie pomidorowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz