Kotlety indycze mielone z grilla
Ostatnio pokazywałam wam sałatkę z ziemniaków i bobu. Dzisiaj możecie zobaczyć, że sałatka ta była podana z kotletami indyczymi z grilla, na którą was serdecznie zapraszam. Zdrowe, pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu. Idealny letni obiad.
Kotlety indycze mielone z grilla
- 500 g mięsa mielonego indyczego
- zielona cebula
- ząbek czosnku
- łyżeczka kopiasta musztardy francuskiej
- 2 łyżki ajwaru
- sól do smaku
- pieprz świeżo zmielony
- natka pietruszki
- ¼ łyżeczki kuminu
Rozgrzać grilla np. elektrycznego. Cebulkę bardzo drobno posiekać. W misce połączyć mięso mielone, posiekaną drobno cebulę, natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ajwar, musztardę, sól, pieprz, kumin, wymieszać dokładnie na jednolitą masę i uformować mokrymi rękoma kotlety.
Mięsko zapewne pyszne, ale ten bób w sałatce wygląda extra:-)
OdpowiedzUsuń