Nadziewane pomidorki koktajlowe
Dzisiejszy wpis to sięgniecie do prehistorii moich zapisków kulinarnych w necie. Zdjęcie tez sprzed 6 lat. Mam nadzieje ze wam to nie przeszkadza i że chętnie taką przekąskę w taki upalny dzień wykonacie. Zapraszam.
Nadziewane pomidorki koktajlowe
- pomidorki koktajlowe
- małe kulki mozzarelli
- trochę fety
- kilka suszonych pomidorów z zalewy
- oregano
- pieprz
Pomidorki wyżłobić, wyjąć środek, tak by nie uszkodzić. Pomidory suszone drobno posiekać. 2-3 małe mozzarelle drobno pokroić. Wymieszać suszone pomidory, z pokrojoną mozzarellą, rozgniecioną fetą. Doprawić do smaku pieprzem i oregano. Masą nadziać część pustych pomidorków. Pozostałe pomidorki nadziać małymi kulkami mozzarelli i listkiem bazylii. Wszystko skropić oliwą z oliwek.
Super pomsył! U mnie cały ogródek zapełniony pomidorkami :)
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo. pozdrawiam.
UsuńŚrednio lubię mozarellę :)
OdpowiedzUsuńcoz może się jednak w tym zestawie przekonasz.
Usuń