Jesienny konkurs z Lubella

Z okazji nadchodzącego 25 października Światowego Dnia Makaronu zapraszam wszystkich na konkurs, w którym do wygrania są zestawy produktów marki Lubella, lidera rynku makaronowego w Polsce. 
Zapraszam serdecznie na zabawę. Pobawcie się jesienną kuchnią, makaronami, sezonowymi warzywami i owocami, stwórzcie coś pysznego. 



Przepis na jesienne danie z użyciem makaronu 


Najbardziej ciekawe, smaczne, może nieszablonowe, odważne, własne propozycje zostaną nagrodzone 2 dużymi zestawami paczek składających się z makaronów, mąki, płatków śniadaniowych i kaszy marki Lubella

Konkurs trwa trwa od 18 października do 31 października 2015 do godz. 23.59.

Regulamin:
1. organizatorem konkursu jest blog Bernika-mój kulinarny pamiętnik; 
2. sponsorem konkursu jest firma Lubella; 
3. konkurs trwa od 18 października do 31 października 2015 do godz. 23.59; zwycięscy zostaną ogłoszeni 2 listopada 2015;
4. nagrodą w konkursie są 2 jednakowe zestawy 18 opakowań produktów Lubella; 
5. konkurs polega na przesłaniu na maila: bernika@o2.pl swojego autorskiego przepisu wraz z własnym zdjęciem na oryginalne, jesienne danie z makaronem. każde zgłoszenie będzie sprawdzane pod względem plagiatu;
6. jedna osoba może przysłać 3 przepisy, ale wygrać tylko jedną nagrodę; w konkursie może wziąć udział każdy kto wykona zadanie konkursowe; 
7. będzie mi miło, jeśli przy okazji polubicie na Facebooku moją stronę, czyli Mój kulinarny pamiętnik;
8. laureaci zobowiązani są podać dane potrzebne do wysyłki w ciągu 7 dni kalendarzowych od dnia, w którym zostaną podane wyniki -  po tym czasie nagroda zostanie przyznana innej osobie;
9. po wybraniu zwycięzców i otrzymaniu od nich danych teleadresowych agencja Synertime obsługująca markę wyśle paczki w ciągu 14 dni roboczych. Wysyłka tylko w granicach RP;
10. dodanie zgłoszenia konkursowego oznacza akceptację niniejszego regulaminu.



Zapraszam bo warto. Powodzenia!!! 

7 komentarzy:

  1. Jesienny makaron z rukolą, sosem grzybowym i kurczakiem

    Składniki – 4 porcje
    Makaron – 400g
    Pierś z kurczaka – 400g
    Świeże podgrzybki – 150g
    Śmietana 30% - 20g
    Śmietana 12% - 50g
    Mleko – 50ml
    Oliwa z oliwek – 10g
    Rukola – 1-2 szklanki
    Parmezan do posypania
    Sól, pieprz

    Wykonanie:
    Grzyby dokładnie czyścimy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej łyżeczce oliwy z oliwek.
    Do podsmażonych grzybów dodajemy śmietanę i mleko. Całość mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu.
    Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich sól i pieprz.
    Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i podsmażamy na niej piersi z kurczaka przez 3 minuty – tak aby nabrały koloru.
    Podsmażone piersi z kurczaka przekładamy do garnka z sosem grzybowym, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu.
    Kiedy piersi z kurczaka się duszą, gotujemy makaron al dente.
    Ugotowany makaron łączymy z sosem i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy z rukolą, wykładamy na talerze i dekorujemy parmezanem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Razowe tagliatelle z mięsnymi kuleczkami, warzywami i sosem pomidorowym z serem gorgonzola.

    Składniki – 4 porcje:
    Makaron tagliatelle razowy – 400g
    Mięso mielone wieprzowo – wołowe – 300g
    Cukinia – 100g
    Bakłażan – 150g
    Papryka czerwona – 100g
    Papryka zielona – 100g
    Pomidory w puszce – 400g
    Ser gorgonzola – 50g
    Oliwki czarne – 50g
    Natka pietruszki
    Parmezan – 2 łyżki startego
    Sól, pieprz, czosnek, świeże oregano, rozmaryn i bazylia, szczypta płatków chili
    Oliwa z oliwek

    Wykonanie:
    Mięso mielone mieszamy z posiekanym czosnkiem, oregano, rozmarynem i bazylią. Dodajemy sól i pieprz. Mięso formujemy w małe kuleczki, które następnie podsmażamy na oliwie z oliwek przez około 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy.
    Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy na oliwie z oliwek z dodatkiem 2 ząbków czosnku. Gdy warzywa będą delikatnie podsmażone, dodajemy do nich pomidory w puszce, ser gorgonzola i 1 łyżeczkę startego parmezanu. Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Po 15 minutach, gdy sos osiągnie odpowiednią gęstość, a warzywa zmiękną, dodajemy do sosu mięso, pokrojone oliwki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Dusimy jeszcze 5 minut, po czym posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy. W tym czasie gotujemy makaron. Makaron łączymy z sosem, posypujemy natką pietruszki i parmezanem. Podajemy z włoskim winem chianti 

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis proszę wraz z zdjeciem przeslac na mojego maila bernika@o2.pl

      Usuń
  3. MAKARON PENNE Z SOSEM GRZYBOWYM I KURCZAKIEM
    Składniki:
    -1 op makaronu penne
    -250 ml śmietany kremówki
    -250 ml śmietany 18%
    -1/2 kg filetów z piersi kurczaka
    -1/2 kg grzybów leśnych [najlepiej podgrzybki lub prawdziwki] przyprawy
    -pieprz
    -sól
    -przyprawa do zup w płynie
    -2 kostki grzybowe
    -do posypania ok 30 deko dowolnego startego żółtego sera
    odrobinę drobno pokrojonej zielonej pietruszki
    Sposób wykonania:
    1. Pokroić w drobna kostkę pierś kurczaka i podsmażyć na oleju lub oliwie z oliwek, najlepiej na dużej, głębokiej patelni. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby. Smażyć razem przez ok 10 min. Całość zalać obiema śmietanami, dokładnie wymieszać, wrzucić kostki grzybowe i inne przyprawy do smaku, zmniejszyć ogień i dusić [od czasu do czasu mieszając] przez ok 25 min.
    2. Ugotować penne na pół miękko.
    3. Nakładać makaron na talerze, polać sosem, posypać startym serem, udekorować drobno pokrojoną zieloną pietruszką.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis proszę wraz z zdjeciem dania przeslac na mojego maila bernika@o2.pl

      Usuń
  4. po obiedzie zostaje makaron, jak u wszystkich! robimy jajecznicę wrzucamy makaron i wszystko co zostało z powyższych przepisów, nic nie wyrzucamy i student syty

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger