Pasta z makreli i burakow
Sposób na nudną pastę z makreli? Wystarczy dodać do niej trochę marynowanych domowych (lub kupnych) buraczków, a nie dość ze mieni kolor na pięknie różowy to jeszcze badzie smakować inaczej niż zazwyczaj.
Pasta z makreli i buraków
- cebula dymka
- 1 makrela wędzona
- 2 łyżki marynowanych wiórków domowych buraków
- łyżeczka musztardy np Dijon
- 2 łyżki śmietany kwaśnej 18%
- pieprz do smaku
- sól do smaku
- natka pietruszki
Z makreli usunąć ości i skórę. Widelcem rozdrobnić. Cebule drobno posiekać. Dodać do ryby cebulkę, śmietanę, musztardę oraz buraczki. Całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Pastę podać z chlebem.
wspaniały przepis i bardzo ciekawy smak! :)
OdpowiedzUsuńciesze sie że tak myślisz. polecam.
Usuńfajne połączenie, zapisuję.
OdpowiedzUsuńpolecam. Wesołych Świat.
Usuń