Pasta z makreli i burakow

Sposób na nudną pastę z makreli? Wystarczy dodać do niej trochę marynowanych domowych (lub kupnych) buraczków, a nie dość ze mieni kolor na pięknie różowy to jeszcze badzie smakować inaczej niż zazwyczaj.


Pasta z makreli i buraków
  • cebula dymka
  • 1 makrela wędzona 
  • 2 łyżki marynowanych wiórków domowych buraków
  • łyżeczka musztardy np Dijon 
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej 18%
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • natka pietruszki 




Z makreli usunąć ości i skórę. Widelcem rozdrobnić. Cebule drobno posiekać. Dodać do ryby cebulkę, śmietanę, musztardę oraz buraczki. Całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Pastę podać z chlebem.



4 komentarze:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger