Sałatka z tofu

Pyszna, szybka i zdrowa sałatka to pomysł na lekką przekąskę albo kolacje, szczególnie gdy się odchudzamy. Tak własnie jest ta lekko słodka, lekko kwaśna z wędzonym dodatkiem zasmakuje wam na pewno. Wymyślona przez moją córkę.


Sałatka z tofu
  • 2 garście mieszanki kolorowych sałat
  • ziarna z ½ granatu
  • czerwona cebula
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ok 80 g tofu wędzonego
  • 2 łyżeczki octu czerwonego winnego balsamicznego

Pomidorki pokroić na połówki, tofu na niewielkie kawałki. Cebule pokroić w piórka. Do miski włożyć sałatę, pomidorki, ziarna granatu i tofu. Wszystko polać octem, wymieszać, doprawić świeżo mielonym pieprzem.



2 komentarze:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger