Zupa krem z młodej kapusty
Jedliście już zupę z młodej kapusty? Jeśli nie to warto ją zrobić. Młoda kapusta jest pełna witamin, lekka, zdrowa i niskokaloryczna. Jej słodki smak w połączeniu z koperkiem i czosnkiem da idealny efekt i ciekawe danie. Polecam jako alternatywę dla tradycyjnych zup.
Zupa krem z młodej kapusty
- 500 ml wywaru (warzywny lub drobiowy)
- 1/2 główki młodej kapusty
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego
- pęczek koperku
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz do smaku
- olej rzepakowy
- opcjonalnie grzanki lub groszek ptysiowy
- 2 marchewki
- pietruszka
- 1/4 selera
- skrzydło z indyka
- kilak gałązek świeżego lubczyku lub suszony
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńbo taka jest. pozdrawiam.
UsuńJadłem już kremy z wielu warzyw- cebulowy, z dyni, ogórkowy, pomidorowy, marchewkowy i wiele innych, ale to u Ciebie trafiłem pierwszy raz na krem z kapusty. Strasznie jestem ciekaw smaku, z pewnością wypróbuję przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńmam nadzieje ze będzie ci smakował. polecam.
Usuń