Kaszanka z grilla w folii
Zima to czas zimowych sporów, zimowych rozgrzewających potraw, które bardzo często będąc w górach spożywamy na świeżym powietrzu typu kiełbasa z grilla, bigos, kaszanka z grilla, czy smażone oscypki. A jak przygotować tak domową kaszankę czy też na Śląsku krupnioka z grilla? Przepis znajdziecie poniżej. Zapraszam.
Kaszanka z grilla
- 1-2 kaszanki lub śląskie krupnioki
- cebula
- pieprz
- folia aluminiowa
Folię tniemy na arkusze do których wkładamy kaszankę (krupnioka). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na każdym arkuszu układamy kaszankę, trochę cebuli, doprawiamy pieprzem. Wszystko dokładnie zawijamy i grillujemy aż cebulka i kaszanka zmiękną. Trwa to około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz