Zupa pomidorowa z krewetkami
Szybka zupa pomidorowa, gdy nie ma się za wiele składników w lodówce, a mamy ochotę zjeść coś nietypowego i ciekawego. Zapraszam na zupę pomidorową z użyciem kremu Poltino, z dodatkiem szpinaku i krewetek. Całość smaku dopełnia ocet balsamiczny. Mniam.
Zupa pomidorowa z krewetkami- opakowanie zupy krem pomidorowy z bazylią Poltino
- 100 g krewetek królewskich
- puszka pomidorów krojonych
- 750 ml wywaru warzywnego lub drobiowego
- 2 kostki mrozonego szpianaku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki bazylii
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej lub chilli
- pieprz świeżo mielony
- ocet balsamiczny np z żurawiną
W garnku podgrzać bulion. Włożyć do niego mrożone kosteczki zupy Poltino. Podgrzewać, aż wszystko się rozpuści i dokładnie połączy. Do zupy dodać puszkę pomidorów oraz kostki mrożonego szpinaku. Do smaku dodać zioła, paprykę lub chilli, pieprz i czosnek. Gotować aż szpinak się rozpuści. Następnie zupę zmiksować Na koniec do zupy włożyć krewetki (wcześniej rozmrożone), podgrzać razem przez około 3 minuty. Wyłożyć na talerze, polać delikatnie octem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz