Warsztaty House of Asia
28.01.2017r. na zaproszenie House of Asia w siedzibie De Care miałam przyjemność spędzić sobotę w Warszawie i kosztować pysznej kuchni tajskiej po czujnym okiem prawdziwego tajskiego mistrza. Zgłębiać tajniki kuchni i kosztować, próbować, testować.
Przygotowaliśmy smażony ryż,
zupę tom yum kung,
curry z kurczakiem,
Zdjęcia udostępnione dzięki uprzejmości House of Asia.
Pod czujnym okiem Mistrza Pong Aroonsang z innymi blogerami Głodny Świata, Szczypta Smaq przygotowywaliśmy kilka tradycyjnych dań kuchni tajskiej. Było pysznie, egzotycznie i niezwykle miło. Poznałam ciekawych ludzi i wróciłam z całą masą wrażeń.
Mam tylko nadzieję, że nauka nie poszła w las i to czego tam się nauczyliśmy będziemy potrafili odtworzyć w domu, bo kuchnia tajska jest niezwykle pyszna, zdrowa i wcale nie taka trudna jak się nam wydaje. Dziękuje za możliwość spędzenia miłego i smacznego dnia.
pad thai,
curry z kurczakiem,
pikantną doratę
i deser kokosowy z quinoa.
Jak widzicie wszystko dokładnie spisywałam, obserwowałam i dzielnie pomagałam mężowi, bo to on wiódł pierwsze skrzypce w naszym gotowaniu.
Na koniec mistrz poczęstował nas najbardziej śmierdzącym owocem świata durianem. Ma specyficzny zapach ale w smaku nie jest zły.
Na koniec oczywiście pamiątkowe zdjęcia z Filipem czyli Głodny Świata
i mistrzem Pong Aroonsang
oraz z całą ekipą.
A na koniec jako że miałam przyjemność wygrać konkurs House of Asia "Przekrocz próg tajskiej kuchni" została mi wręczona główna nagroda. W związku z tym nie pozostało nam nic innego jak zaplanować naszą własną podróż do Tajlandii.
Zdjęcia udostępnione dzięki uprzejmości House of Asia.
wow, gratuluje wygranej!!!
OdpowiedzUsuń