Jedz i bądź piękna. Recenzja.

Wendy Rowe to światowej sławy makijażystka i specjalistka od urody, zna skórę dogłębnie, bo do ponad 20 lat pracuje z najlepszymi modelkami i gwiazdami. Jest konsultantką artystyczną marki Burberry ds. produktów urodowych. Napisała książkę "Jedz i bądź piękna".


Wendy Rowe podjęła się bardzo trudnego tematu czyli jak zadbać o zdrowa skórę i sprawić, by uroda zalśniła pełnym blaskiem. Tym bardziej że o przeróżnych dietach było już chyba wszystko, a mimo to Wendy udowadnia, że kluczem do piękna jest wyłącznie zdrowe, naturalne odżywianie, które przywróci skórze wewnętrzny blask, włosom sprężystość, a talii – odejmie centymetrów.


Z książki tej dowiesz się nie tylko jak odżywić skórę, ale także jak ją pielęgnować, dzięki przepisom na maseczki, peelingi, mgiełki i toniki. Jest tu też przystępne omówienie dokuczliwych problemów z cerą oraz jak sobie z nimi radzić. Wendy podpowiada również, co jeść, a czego unikać w diecie, zależnie do rodzaju cery.



Wendy proponuje ponad 70 prostych i pysznych dań, pomyślanych tak, by dostarczyć skórze składniki odżywcze, zapewniające jej promienny wygląd. Produkty są szczegółowo opisane jak które na co dzień działają, jaki dobroczynny wpływ mają na nasze zdrowie i urodę.



Do tego piękne i apetyczne zdjęcia sprawiają że ma się ochotę iść do kuchni i zacząć gotować.




Co ciekawe, autorka pokusiła się o stworzenie planów urodowych na poszczególne pory roku – uwzględnia w nich sezonowo dostępne produkty i zwraca uwagę, o co trzeba dbać w poszczególnych miesiącach, porach roku.  



Publikacja zawiera także wskazówki na temat zdrowego stylu życia i przekonuje, że równie ważne jak jedzenie są: aktywność fizyczna, odpoczynek czy sen.


Trzeba jednak pamiętać, że sam poradnik to za mało, by zmienić swoje życie. Wprowadzanie zasad wymaga żelaznej dyscypliny i uświadomienia sobie, że jest to dla nas korzystne.

Tę książkę warto mieć w swojej biblioteczce.


2 komentarze:

  1. Świetna recenzja. Jestem w trakcie lektury i póki co jestem zachwycona :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger