Jajka z różowym majonezem
To właściwie nie przepis, a sposób na urozmaicenie podania tradycyjnych jajek na świątecznym stole. Jajka podane z różowym majonezem zamiast tradycyjnie białym będą wyglądać zdecydowanie lepiej, ciekawiej, intrygująco. A przecież zrobienie różowego majonezu to nic trudnego.
Jajka z różowym majonezem
- ugotowane jajka
- majonez
- sok z buraków (barszcz lub sok z buraczków marynowanych)
Ugotowane jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół. Majonez (3-4 łyżki w zależności od ilości jajek) wymieszać z 3 łyżeczkami soku z buraków. Można użyć koncentratu, zakwasu barszczu lub marynaty z buraczków np konserwowych. Kolor majonezu zależy od proporcji tych dwóch składników. Majonez nałożyć np do rękawa cukierniczego i wycisnąć na jajka. Udekorować zieleniną: koperkiem, natką lub rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz