Jajka z rzeżuchą
Proste klasyczne jajka, czyli farsz z żółtka, majonezu z dodatkiem posiekanej rzeżuchy. Nie potrzebujecie nic więcej, by zaserwować jajka eleganckie, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Na wielkanocnym stole będą idealnym dodatkiem do śniadania.
Jajka z rzeżuchą
- jajka (6-8 szt)
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy
- rzeżucha
- sól
- pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przeciąć na pół wzdłuż. Rzeżuchę posiekać drobno. Delikatnie wyjąć żółtka ze środka białka. Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą na gładką masę. Dodać rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Białka napełnić farszem. Ułożyć na półmisku, posypać rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz