Restaurant Week mówi „Chodzmy do Restauracji!

Restaurant Week mówi „Chodźmy do Restauracji!”. Startuje wiosenne przebudzenie w najlepszych restauracjach w całej Polsce!

Polacy coraz chętniej wychodzą z domów - coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski - prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem “Chodźmy!” już między 18 a 30 kwietnia 2018. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce już na www.RestaurantWeek.pl.



W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Wyjście do restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasie przy stole z bliskimi i znajomymi. Dlatego właśnie, pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to doskonały pretekst do zarezerwowania stolików w najlepszych restauracjach w całym kraju. Szefowie Kuchni ponad 400 restauracji zaprezentują na Festiwalu popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week. W Festiwalu udział wezmą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.


Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja - rezerwacja stolika oraz popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).


W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsorów wydarzenia. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale łączą się z kunsztem festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.

Dla mnie jest to wydarzenie tym bardziej szczególne, bo między innymi mój blog w tym roku objął patronat nad tym kulinarnym wydarzeniem na Śląsku. W 30 restauracjach Śląska czekają na was stoliki i pyszne, oryginalne dania przygotowane przez szefów kuchni specjalnie z tej okazji. W województwie śląskim wydarzenie to odbędzie się już po raz szósty. 



Idę na Silesia Restaurant WeekW wiosennej edycji Silesia Restaurant Week udział biorą:
  • Albenca w Katowicach (po raz pierwszy)
  • Biała Gruba w Mysłowicach
  • Bistro RAWA w Katowicach
  • Brick Krakowska 18 w Tarnowskich Górach
  • Cesarska Hotel Diament Arsenal Palace w Chorzowie
  • Cztery kąty i Smak piąty w Katowicach (po raz pierwszy)
  • Diament Zabrze (Hotel Diament w Zabrzu) (po raz pierwszy)
  • Dworek New Restaurant w Bielsku-Białej
  • Dzień i Noc w Katowicach (po raz pierwszy)
  • Granat w Katowicach
  • HG Hotel*** Restauracja w Toszku (po raz pierwszy)
  • Kagami Sushi w Katowicach (po raz pierwszy)
  • Kameralna w Pszczynie
  • Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach (po raz pierwszy)
  • Magiel Kulinarny w Sosnowcu
  • Minibrowar Majer w Gliwicach
  • MOMO Restaurant & Cocktail Bar w Gliwicach
  • NOVO w Katowicach (po raz pierwszy)
  • Pastamore w Bielsku-Białej
  • Punkt "G"astronomiczny w Pszczynie
  • Scena Kulinarna Art Restaurant w Bytomiu (po raz pierwszy)
  • SmaQ Food & Wine w Katowicach (po raz pierwszy)
  • Stare i Nowe w Katowicach
  • Szyb Maciej w Zabrzu
  • Śląska (Hotel Diament Spodek w Katowicach)
  • The Piano w Bytomiu
  • Umami w Pyskowicach
  • Well Done w Dąbrowie Górniczej
  • WunderBAR w Katowicach
  • Żurownia w Katowicach (po raz pierwszy)

Do zobaczenia przy stole!
Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Sponsor wydarzenia: Martini
Festiwalowy koktajl: Martini Tonic
Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice





2 komentarze:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger