Chrupiące trójkąty z tortilli
Szukacie pomysłu na to co można przegryzać podczas oglądania meczu, filmu czy przy grillu ze znajomymi a co nie będzie gotowymi chipsami ze sklepu? Polecam zrobić domowe chrupiące tortille. Zajmie wam to tylko chwile, a na pewno zadowoli smak i gust wasz i waszych gości. U mnie tak było. Zajadali się nimi wszyscy od 2 latka po 65 latka. Przepis od Ania-gotuje. Proporcji dokładnych nie podaje bo to zależy od ilości placków jakie chcecie wykorzystać. Róbcie same na bieżąco.
Chrupiące trójkąty z tortilli
- placki tortilli duże
- masło
- twardy ser np parmezan
- ząbki czosnku
- natka pietruszki
- zioła prowansalskie
Placek tortilli pokroić na trójkąty (u mnie 8 kawałków). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Do garnuszka dodać masło i je roztopić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, starty drobno parmezan. Wymieszać.
Kawałki tortilli posmarować z obu stron masłem z dodatkami.
Ułożyć na blaszce. Posypać jeszcze startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 10 minut.
Do garnuszka dodać masło i je roztopić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, starty drobno parmezan. Wymieszać.
Kawałki tortilli posmarować z obu stron masłem z dodatkami.
Ułożyć na blaszce. Posypać jeszcze startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz