Racuchy z bananami
Proste, pyszne śniadanie? To racuchy, ale nie z jabłkami tylko bananami. Są równie pyszne, a robi się je jeszcze szybciej, bo ciasto nie musi czekać na wyrastanie. Dzięki dodatkowi budyniu są pulchne, jakby rosły na drożdżach. Polecam.
Racuchy z bananami
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 budyń śmietankowy lub bananowy
- 1 jogurt naturalny 250 ml
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 1-2 banany
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Jajko, mąkę, budyń, proszek, cukier i jogurt wymieszać w misce łyżką na gładką masę. Banany pokroić w kosteczkę i dodać do masy, ponownie delikatnie wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Gotowe posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz