Koreczki imprezowe
Niby nic a potrafią zaskoczyć. Od wieków są podstawą imprez, kiedyś wręcz obowiązkowe a nawet główny element stołu, gdy w sklepach nie było nic a gości trzeba było ugościć. Mowa o koreczkach imprezowych. Obecnie trochę wypartych z naszego imprezowego menu, a szkoda, tym bardziej że jest tyle możliwości łączenia różnych elementów, składników, że mogą być fajną i zaskakującą przekąską. Ostatnio się o tym sama przekonałam, myśląc że to będzie zwykła rzecz, która pewnie zostanie pominięta na stole. Tymczasem moje koreczki imprezowe zeszły pierwsze. Czyli tęsknimy za tym co znamy i z sentymentem wracamy do dań sprzed lat. Polecam zabawę z koreczkami imprezowymi.
- małe plasterki salami
- plasterki chorizo (opcjonalnie)
- szynka wędzona typu szwarcwaldzka, prosciutto, włoska, parmeńska
- ser pleśniowy blue
- ser camembert
- mini mozzarella
- ser żółty o ostrym wyrazistym smaku
- małe korniszony (ogóreczki konserwowe)
- oliwki zielone (bez pestek)
- oliwki czarne (bez pestek)
- świeża czerwona papryka
- pomidorki koktajlowe
- papryczki ostre konserwowe (opcjonalnie)
- kapary
- pieczarki konserwowe
- wykałaczki
Świetna przekąska na grilla. Z chęcią spróbuję takie zrobić
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiadają. Na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takich. Zapowiadają się rewelacyjnie
OdpowiedzUsuńFaktycznie świetny pomysł na imprezową przekąskę. Będę musiała kiedyś spróbować
OdpowiedzUsuńDawno czegoś takiego nie robiłam. Świetna przekąska
OdpowiedzUsuń